Leonlingua Spanish Academy (LSA)

LSA har eksistert i 10 år og har blant annet en språkskole i Nicaragua, i Mellom-Amerika. Skolen heter Casa Elisa og ligger i landsbyen Las Peñitas, Nicaragua ved stillehavskysten. Men du kan gjøre mye mer med Leonlingua enn dette. Hvor enn du befinner deg, kan du lære spansk med oss. Vi har en lang rekke tilbud. Sjekk ut de enkelte siden for å få et inntrykk av hva vi kan tilby. Skolen ble grunnlagt av Elisabeth Hofstad i 2011 og selskapet er registrert i Norge med norsk organisasjons nummer.

Elisabeth begynte sin karriere som lærer i Norge i 1983, og underviste spanske til elever på videregående skole. Siden da har hun undervist elever i alle aldre, inkludert voksne elever og andre spanske lærere som ønsker å øke sin læreplankapasitet.

Elisabeth kom først til Nicaragua i 2006 for å undervise i spansk grammatikk for norske studenter i León, som hun fortsetter i dag. I 2007 flyttet hun permanent til Las Peñitas, og i 2011 grunnla hun Leonlingua, opprinnelig unnfanget som en spansk leksjonstjeneste hjemme.

Men da byggingen av Casa Elisa ble fullført i 2012, flyttet Leonlingua inn og ble skolen som startet det hele og som det er i dag.

Elisabeths livs lidenskap og arbeid har vært og fortsetter å være å undervise det spanske språket til studenter på alle nivåer, bakgrunner og kulturer. Dette er drivkraften bak Leonlingua Spanish Academy.

Vår filosofi

Vår visjon er å hjelpe de som har lært noe spansk og ønsker å lære mer. Dessuten er mitt mål å spre det gode budskap å gi så mange som mulig muligheten til å lære spansk. På grunn av vår dype kjærlighet til og engasjement for alle ting relatert til undervisning, spansk og Nicaragua, bestemte vi oss for å bygge og drive en læringsinstitusjon i verdensklasse her i Las Peñitas.

Kjernen i vår misjon og kraften bak vår operative filosofi er empowerment:

  • av våre studenter og deres evne til å snakke et nytt språk,
  • av våre lærere og deres livskvalitet,
  • av spredningen av det spanske språket, og
  • av Nicaragua som helhet.

Derfor er drivkreftene bak vår filosofi følgende fire forpliktelser:

1.) Til våre studenter

Hos Leon Lingua tror vi bestemt at språklæring er en livslang prosess som gir elevene mulighet til å skaffe seg en ny livsferdighet som gjør at de kan se, oppleve og engasjere seg i verden på nye og mer meningsfylte måter.
Derfor er vi viet til å gi våre studenter ikke bare evnen til å snakke og forstå spansk, men gi dem verktøyene som er nødvendige for å fortsette å lære og utvikle spansk gjennom resten av livet. Vi benytter moderne og kommunikative undervisningsteknikker som fokuserer på oppgavebaserte metoder og TPRS – velprøvde og effektive metoder for å undervise i spansk som fremmedspråk.

2.) Til våre lærere

Fordi vi bare ansetter de beste nicaraguanske lærerne som er tilgjengelige som har formell opplæring på spansk som fremmedspråk (ELE). Vi mener at alle mennesker fortjener rettferdig lønn, kompenserer vi lærerne våre deretter. Det er dette som er drivkraften bak prissystemet vårt. Prisene på undervisningen går direkte til kompensere våre lærere og resten går til å opprettholde Casa Elisa, som også sysselsetter lokalbefolkningen fra Las Peñitas.

3.) Til det spanske språket

I tilfelle det ikke allerede er åpenbart, elsker vi spansk! Fra lyden av ordene og rullende r-er til politikken bak det spanske språket og bruken av spansk i Mellom-Amerika spesielt, kan vi ganske enkelt ikke få nok – og det er derfor vi har satt oss fore å dele det med verden.

Enten du bare er på gjennomreise, eller planlegger å bli en stund, tror vi bestemt at din erfaring i Nicaragua eller andre spansktalende land vil bli mye bedre hvis du kan snakke og forstå det lokale språket. Derfor vi har utviklet kurs for alle slags studenter og alle inneholder kunnskap om de kulturelle og historiske kontekstene til det spanske språket også, med særlig vekt på Nicaragua.

4.) Las Peñitas og Nicaragua

Vi er akutt klar over den politiske og kulturelle konteksten vi opererer i og ønsker ikke å utnytte et fattig land.
Selv om bistand ofte består av penge- og tjenestebaserte gaver, tror vi at det å gi folk verdig arbeid og inspirere besøkende og reisende til å forstå og forhåpentligvis elske dette vakre landet like mye som vi gjør, er en annen måte å hjelpe på.
I Nicaragua er det et ordtak: A lo que no cuesta, haces fiesta  som omtrent betyr «det du ikke trenger å betale for, du tar ikke vare på» – Vi tror på å bygge noe her som er verdt å forplikte seg til, betale for og ta vare på.

Casa Elisa er studiesenteret der Leonlingua Spanish Academy ligger.

Du kan lese mer om skolen her.

Casa Elisa består av klasserom, møterom, konferansesenter og avslapningsområder hvor en rekke aktiviteter finner sted året rundt. Casa Elisa sysselsetter lokale nicaraguanere utelukkende, i et forsøk på å støtte og styrke den lokale økonomien og samfunnet. Du kan lese mer om den operative filosofien bak våre beslutninger her.

Vi ligger bare noen skritt fra stranden i et rolig område av byen, slik at du kan studere i tilbaketrukkethet eller surfe, svømme og utforske Las Peñitas på fritiden.